GeriKahvaltılık Tarifleri Ceviz reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ceviz reçeli tarifi

Ceviz reçeli tarifi

Ceviz reçeli yaz aylarında henüz olgunlaşmamış yeşil cevizlerle yapılan, oldukça zahmetli ama bir o kadar da lezzetli bir reçel. Bu çok özel lezzete siz de sofranızda yer vermek isterseniz tarifimizi hemen deneyin. Bir kere tattıktan sonra tiryakisi olacağınız ceviz reçelinin yapılışı aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram yeşil ceviz
  • 1 su bardağı kireç kaymağı
  • 1 kilogram toz şeker
  • 6 su bardağı su
  • 5 diş karanfil
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Ceviz reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Elinize bir eldiven giyip cevizlerin en dış kabuklarını incecik soyun. (Cevizlere her dokunduğunuzda elinizde eldiven olsun.)

Cevizleri büyük bir cam kavanoza yerleştirip üzerini içme suyuyla doldurun.

Cevizleri 2 gün bu suda beklettikten sonra 1 hafta boyunca günde 3 kez sularını süzüp yenileyin.

1 haftanın sonunda cevizleri 1 gün boyunca kireç kaymağında bekletin.

Ardından güzelce duruladığınız cevizleri 20 dakika haşlayıp soğuk suya alın.

Sudan çıkardığınız cevizleri bir kürdanla delerek içlerindeki acı suyu akıtın.

Şeker, su ve limon suyuyla bir şerbet hazırlayın.

Cevizleri ve karanfilleri şerbete atın ve birlikte kaynatmaya devam edin.

Şerbet koyulaşıp reçel kıvamına yaklaştığında tencereyi ocaktan alıp temiz bir örtünün altında 1 gün güneşte bekletin.

Ertesi gün cevizleri tencereden alıp şerbeti yeniden kaynatın.

Şerbet iyice koyulaştığında cevizleri içine ekleyip reçelin soğumasını bekleyin.

Soğuyan reçeli kavanozlara aktarıp ağzını sıkıca kapatarak serin bir yerde saklayın. Afiyet olsun…