GeriÇorba Tarifleri Çeşm-i nigar çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çeşm-i nigar çorbası tarifi

Çeşm-i nigar çorbası tarifi

Farklı bir çorba tarifi arıyorsanız, Osmanlı mutfağından çeşm-i nigar çorbası akşam yemeklerinizde size eşlik edebilir. Mercimek çorbasına benzeyen bu nefis tarif içine eklenen terbiye ile lezzetini katlıyor. Soğuk havalarda sıcacık tadıyla gönlünüzü fethedecek çeşm-i nigar çorbasını denemek isterseniz, malzeme listesi ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz
  • Sıcak su

Terbiyesi için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım limon suyu

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Nane
  • Pul biber

Çeşm-i nigar çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Mercimeği yıkayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.

Soğanı soyup ince ince doğrayın.

Ayrı bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp soğanı yağda kavurun.

Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Ardından haşladığınız mercimekleri tencereye alın.

Tuz ekleyip karıştırın ve suyu azalmışsa ekleyip yaklaşık 10 dakika orta ateşte kaynatın.

Çorbanız kaynadıktan sonra blender'dan geçirin. Kıvamı çok koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz.

Bir kasede süt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp çorbanın terbiyesini hazırlayın.

Terbiyeye çorbadan ekleyerek ılıştırın ve azar azar tencereye ekleyip karıştırın.

Sosu için tereyağı ve zeytinyağını bir tavada eritin.

Üzerine salça, nane ve pul biberini de ekleyip kavurun.

Çorbanız kaynadıktan sonra sosu da üzerinde gezdirerek servis edin.

Afiyet olsun...