GeriEt Yemeği Tarifleri Çeşidiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çeşidiye tarifi

Çeşidiye tarifi

Çeşidiye, ya da terkib-i çeşidiye, Osmanlı saray mutfağında çok sık karşımıza çıkan ünlü yemeklerden. Et ile meyvelerin benzersiz bir beraberliği olan çeşidiye, evde de kolayca yapılabilir. Özellikle kış aylarında hem meyvelerin hem de etin faydasını tak tabakta buluşturmak için çok uygun olan bu yemeği sizin için hazırladık. İşte enfes çeşidiye tarifimiz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 400 gram dana kuşbaşı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 avuç kuru kayısı
  • 1 avuç kuru erik
  • 1 avuç çiğ badem
  • 1 adet ayva
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı gül suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Çeşidiye tarifi Nasıl yapılır?

 

Eti tencerede mühürleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Bal, nar ekşisi ve ılık suyu bir kasede karıştırıp etlerin üzerine ekleyin.

Kapağını kapattığınız eti bu şekilde 45 dakika kadar pişirin.

Bademi ve kuru kayısı ilave edip yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

Ardından çekirdeğini çıkardığınız erikleri ve soymadan kuşbaşı doğradığınız ayvayı da ekleyin.

Nişastayı gül suyuyla karıştırıp açın ve yemeğinize ekleyin.

Tuzunu da ilave edip gerekirse sıcak su ilave ederek tüm malzeme özleşene kadar kısık ateşte pişirin.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun…