GeriMeze Tarifleri Çerkez tavuğu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çerkez tavuğu tarifi

Çerkez tavuğu tarifi

Mezeler, akşam yemeklerinin ya da çay saatlerinin olmazsa olmazı. Çerkez tavuğu da en sevilen mezelerden biri. Çok lezzetli ve pratik olması da bu nefis lezzeti vazgeçilmez kılıyor. Eğer siz de Çerkez tavuğu arıyorsanız, tarifimize bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1,5 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Zeytinyağı

Çerkez tavuğu tarifi Nasıl yapılır?

Bütün tavuğu güzelce haşlayın.

Ardından derisinden ayırıp didikleyin.

Bayat ekmekleri tavuk suyu ile ıslatın.

Ceviz içini de robotta çekin.

Ekmek içi, ceviz ve sarımsakları karıştırın.

Tavukları da cevizli sosa ilave edip karıştırıp servis tabağına alın.

Üzerine zeytinyağı gezdirin ve kırmızı biber serpip süsleyin.

Afiyet olsun...