GeriÇorba Tarifleri Cennet çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cennet çorbası tarifi

Cennet çorbası tarifi

Cennet çorbası, farklı bir çorba tarifi arayanların hoşuna gidecek. Mısır unuyla hazırlanan cennet çorbası, patates, soğan ve sarımsak lezzetini katlıyor. Ayrıca içerisindeki sebzeler yönünden de oldukça doyurucu. Peki cennet çorbası nasıl yapılır? İşte denemek isteyenler için cennet çorbası tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • Toz biber
  • Sıvı yağ

Cennet çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını tencereye alıp eritin.

Yağ eriyince mısır ununu ekleyin ve birkaç dakika kavurun.

Patates ve soğanı iri iri doğrayın ve tencereye ilave edip kavurmaya devam edin.

Sebzeler kavurulunca rendelenmiş sarımsak, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.

Daha sonra sıcak suyu ve tavuk suyunu ilave edin ve orta ateşte ara ara karıştırın.

Çorba pişince blender'dan geçirin ve tekrar ocağa alıp birkaç dakika daha pişirin.

En son üzeri için sıvıyağı ve toz biberi kızdırın.

Çorbanız hazır olunca kaseler paylaştırın ve
üzerine toz biberli karışımı ekleyip servis edin.

Afiyet olsun...