Cennet çamuru tatlısı tarifi
Kilis yöresine ait bir tatlı olan cennet çamuru, farklı adı ve görüntüsünün yanı sıra Antep fıstığı ve kadayıfın eşsiz buluşmasıyla adeta bir lezzet şölenine davet ediyor. Bayramlarda ve özel günlerde fark yaratmak istiyorsanız, cennet çamuru tatlısını mutlaka denemenizi öneririz. Peki, cennet çamuru nasıl yapılır? İşte, cennet çamuru tatlısı tarifi, malzemeleri ve kolay yapım aşamaları aşağıda…
Yapımı için malzemeler
- 300 gram kadayıf
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gram toz Antep fıstığı
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 3-4 damla limon
Cennet çamuru tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Tatlıya başlamadan önce, şerbet malzemelerini bir tencerenin içerisine koyun ve 30 dakika kaynatıp ocaktan alın. Şerbeti oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
Kadayıfları şehriye boyutlarında didikleyin ve tereyağı ile renk kaybetmeyecek şekilde orta ateşte kavurun.
İçerisine fıstığın yarısından biraz fazlasını ekleyip kavurmaya devam edin.
Isınan ve hafif kavrulan karışıma azar azar şerbeti ekleyip karıştırın. Tüm şerbeti çekip kıvam aldığında tatlınız hazır olmuş demektir.
Üzerine kaymak ve kalan Antep fıstığını ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.