GeriKek Tarifleri Çaylı kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çaylı kek tarifi

Çaylı kek tarifi

Kek çay saatlerinin en lezzetli tatlısı. Kek denince akla çeşit çeşit tarifler geliyor elbette ama geçmişten günümüze popülerliğini kaybetmeyen bir kek varsa o da çaylı kek. Bu lezzetin yapılışını merak edenler için nefis bir tarif hazırladık. Bir göz atmaya ne dersiniz?

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak az ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağından 2 parmak az demlenmiş çay
  • 1 su bardağından 2 parmak az un
  • Çeyrek su bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Siyah ganaj için malzemeler:

  • Yarım su bardağı bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı krema

Beyaz ganaj için malzemeler:

  • Yarım su bardağı beyaz çikolata
  • 1 yemek kaşığı krema

Çaylı kek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta ve toz şekeri çırpın.

Üzerine ayçiçeği yağı ve demlediğiniz çayı ilave edip çırpmaya devam edin.

Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek sıvı malzemelere ekleyin.

Bir spatula yardımıyla dışarıdan içeriye doğru karıştırın.

Baton kek kalıbınızı yağlayıp kek harcını içine aktarın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

Kalıbı fırına verip 45-50 dakika kadar pişirin.

Siyah ve beyaz çikolatayı ayrı kaplarda eritip içine birer yemek kaşığı krema ilave edin.

Keki fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyin.

Çikolata soslarını kekin üzerine gezdirin, dilimleyip servis yapın.