GeriKurabiye Tarifleri Çatlayan kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çatlayan kurabiye tarifi

Çatlayan kurabiye tarifi

Şöyle ağzınıza layık nefis bir kakaolu kurabiyeye ne dersiniz? Üstelik bu kurabiyenin görüntüsü de çok güzel. Tarifini Hürriyet Lezizz yazarı Burcu Eminoğlu hazırladı. Malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 180 gram (1,5 su bardağı) un
  • 150 gram (3/4 su bardağı) esmer şeker
  • 70 gram (3 dolu yemek kaşığı) oda sıcaklığında tereyağı
  • 40 gram bitter çikolata
  • 1 büyük boy yumurta
  • 40 mililitre (3 yemek kaşığı) süt
  • 25 gram (2 yemek kaşığı) kakao
  • İsterseniz bir avuç kırık fındık veya ceviz ekleyebilirsiniz

Üzeri için:

  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Çatlayan kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

  • Oda ısısındaki tereyağını esmer şekerle 1-2 dakika hızlı devirde çırpın. (Esmer şekeriniz yoksa yazan miktardan 1 yemek kaşığı azaltarak toz şeker ekleyip, 1 yemek kaşığı pekmez ilave edebilirsiniz.)
  • Yumurtayı ekleyip 2-3 dakika daha çırpıp kabartın.
  • Benmari usulü ya da mikrodalgada erittiğiniz bitter çikolatayı ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Un ve kakaoyu da eleyip, yumuşak bir hamur haline getirin. (Koyacaksanız kuru yemiş de bu aşamada eklenecek)
  • 1 yemek kaşığı dolusu porsiyonlarıyla yuvarlak toplar halinde yuvarlayıp, pudra şekerine bulayın ve tepsiye dizin.
  • 180 derece önden ısıtılmış fırında, fansız ayarda boyutuna göre 10 dakika pişecek.
  • Çatlayacak ve mat görünecekler, ama fırından çıkardığınızda ortaları hala baya yumuşak, ve tepsiden kalkmayacak seviyede olmalı.
  • Soğuduktan sonra tepsiden alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.