GeriMakarna Tarifleri Carbonara makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Carbonara makarna tarifi

Carbonara makarna tarifi

Makarna carbonara basit malzemelerle evde hazirlayabileceğiniz harika bir hafta sonu lezzeti olabilir. Sadece 30 dakikada kolayca hazırlayabileceğiniz bu bol parmesanlı, pastırmalı makarna tarifine bayılacaksınız. Carbonara'yı diğer makarna yemeklerinden ayıran şey, yumurta, sert peynir, pastırma ve karabiberi zengin, ipeksi bir sosta birleştirme tekniğidir. Peki carbonara makarna nasıl yapılır? İşte carbonara tarifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı veya tuzsuz tereyağı
  • İstediğiniz miktarda pastırma
  • 1-2 diş sarımsak , kıyılmış, yaklaşık 1 çay kaşığı (isteğe bağlı)
  • 3-4 bütün yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş Parmesan
  • 1 paker spagetti (veya bucatini veya fettuccine)
  • Tat vermek için tuz ve karabiber

Carbonara makarna tarifi Nasıl yapılır?

Kaynaması için büyük bir tencereye tuzlu su koyun (Her 2 litre suya 1 yemek kaşığı tuz.)

Su kaynamaya başlayınca zeytinyağını veya tereyağını büyük bir sote tavasında orta ateşte kızdırın. Pastırmayı ekleyin ve çıtır çıtır olana kadar yavaşça pişirin.

Sarımsağı ekleyin ve bir dakika daha pişirin, ardından ocağı kapatın, pastırma ve sarımsağı büyük bir kaseye koyun.

Küçük bir kapta yumurtaları çırpın ve peynirin yaklaşık yarısını karıştırın.

Su kaynama noktasına gelince kuru makarnayı ilave edin ve kapağı açmadan kaynama noktasında pişirin.

Makarna al dente olduğunda (hala biraz sert), maşa kullanarak pastırma ve sarımsakla birlikte kaseye hareket ettirin. Islak damlamasına izin verin. Makarna suyundan biraz ayırın.

Makarnanın sıcak olmasını istediğiniz için makarnayı tencereden kaseye hızlıca taşıyın. Yumurtaları kremalı bir sos oluşturmak için yeterince ısıtacak olan makarnanın ısısıdır.

Her şeyi karıştırın, makarnanın yeterince soğumasını sağlayın, böylece karıştırdığınızda yumurtalar kıvrılmaz.

Çırpılmış yumurtaları peynirle ekleyin ve bir kez daha birleştirmek için hızlıca atın. Tat vermek için tuz ekleyin.

Kurumasını önlemek için makarnaya biraz makarna suyu ekleyin.

Kalan parmesan ve taze çekilmiş karabiberle birlikte servis yapın. Dilerseniz üzerine biraz taze kıyılmış maydanoz serpin.

Afiyet olsun...

Carbonara Püf Noktaları Nelerdir?

Bu yemeğin güzelliği sadeliğindedir, ancak tam olarak doğru olması için biraz pratik yapmak gerekebilir.

Önceden hazırlanın: Bu yemek çok hızlı bir şekilde bir araya geldiğinden ve zamanlama çok önemli olduğundan, tüm malzemelerinizi ve ekipmanınızı en başından kullanmaya hazır olduğunuzdan emin olun.

Yumurtaları sertleştirin: Makarnayı süzdükten sonra hızlı bir şekilde çalışmak, başarıya ulaşmak için çok önemlidir. İşleri kolaylaştırmak için, çırpılmış yumurtaları bir kapta hazırlayın ve birkaç çorba kaşığı ayrılmış sıcak makarna pişirme suyunu hızlı bir şekilde çırpın. Bu, onları pişmiş makarnayla attığınızda kıvrılma olasılığını azaltır. Daha sonra, karışımın peyniri eritmeye yetecek kadar sıcak kalmasına yardımcı olacak şekilde, hala sıcak olan pişirme kabına tavlanmış yumurtalı makarnayı atın.

Yüksek kaliteli peynir kullanın: İşlenmiş peynir çalkalayıcıyı yerine koyun. Carbonara için gerçek, yüksek kaliteli parmesan peyniri kullanmak çok önemlidir.