GeriZeytinyağlı Tarifleri Çalı fasulyesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çalı fasulyesi tarifi

Çalı fasulyesi tarifi

Vücuda güç ve enerji vererek, bedensel ve zihinsel yorgunluğu gideren yemek sizlerle...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram çalı fasulyesi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 6 adet kesme şeker
  • Tuz

Çalı fasulyesi tarifi Nasıl yapılır?

Fasulyeleri yıkayıp, kenarlarını alın. Her birini uzunlamasına ikiye ya da üçe bölün. Suda bekletin. Tencerenin içine soğanı iri halkalar şeklinde doğrayın. Domatesi üçe bölüp, tencereye sıralayın. Üstlerine fasulyeleri güneş gibi yan yana dizin. Tuzunu, şekerini atın. Zeytinyağını gezdirin. Üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Kısık ateşte 60 dakika pişirin. Ters çevirerek servis tabağına alın.