GeriTatlı Tarifleri Burma baklava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Burma baklava tarifi

Burma baklava tarifi

Burma baklava, cevizi ve çıtır çıtır lezzetiyle oldukça pratik bir tatlı. Normal baklavaya göre daha kolay hazırlanan bu tatlı, oklava ya da burma tatlısı olarak da bilinir. Burma tatlısının incecik hamuru oklavaya sarılarak yapılıyor. Böylece o güzel görünüme kavuşuyor. Cevizli iç harcıyla da tadan bir daha isteyecek. Peki burma baklava nasıl yapılır? Evde burma baklava yapımı için kolay tarifi

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 500 gram ceviz çekilmiş ceviz içi

Hamuru açmak için:

  • 1 su bardağı nişasta

Üzeri için:

  • 250 gram tereyağı

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı limon suyu

Burma baklava tarifi Nasıl yapılır?

Tatlının şerbeti için su ve şekeri bir tencerede karıştırıp 10 dakika kadar kaynamaya bırakın. Limon suyunu da ekleyip şerbeti soğumaya bırakın.

Hamur için tüm malzemeleri bir kaba alın ve güzelce yoğurun ve bir süre dinlendirin.

Daha sonra büyüklükte bezelere ayırın.

Bezeleri nişasta yardımıyla açıp yufka haline getirin.

Yufkanızı ince olacak şekilde açın ve içine ceviz koyun.

Yufkayı ortadan ikiye kesin ve oklavaya sarın.

Ardından oklavanın iki tarafından da elinizle büzüştürerek ortada toplayın ve oklavayı dikkatle yufkanın içinden çıkarın.

Baklavanızı dilediğiniz boyutta kesin ve tepsiye yerleştirin.

Diğer yufkalara aynı işlemi uygulayın.

Tereyağını tavada kızdırıp tatlıların üzerine dökün.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tatlınızı fırına verin.

Tatlınız güzelce piştikten sonra fırından alın ve üzerine şerbetini gezdirin.

Tatlı şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...