Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Bulgur pilavı tarifi
İri taneli bol lifli başbaşı bulguruyla yapabileceğiniz nefis bir pilav tarifimiz var bugün. Salma pilav tekniğiyle hazırladığımız bu pilav lezzetini et suyundan ve tereyağından alıyor. Geleneksel lezzetlerden hoşlananların mutlaka denemesi gereken bulgur pilavımızın malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 4 su bardağı et suyu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı başbaşı bulguru
- 8 yemek kaşığı tereyağı
Bulgur pilavı tarifi Nasıl yapılır?
Bir tencerede et suyu ile tuzu kaynatın.
Bulguru ilave edip kapağını kapatın.
Önce orta, sonra hafif ateşte, suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin.
Üzerine kızdırılmış yağı gezdirin, peçete koyup kapağını kapatın ve 20 dakika demlendirin. Afiyet olsun!