GeriEt Yemeği Tarifleri Buğu kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Buğu kebabı tarifi

Buğu kebabı tarifi

Kebap denince aklımıza hep mangal ateşinde pişen enfes etler geliyor. Fakat, sebzelerin de kullanıldığı ve ocakta yavaş yavaş pişen nefis bir tarifimiz var. Buğu kebabı, lezzetinin yanı sıra görüntüsüyle de sofralarınızın yıldızı olacak. Çok beğeneceğinize eminiz. Peki, buğu kebabı nasıl yapılır? İşte malzeme listesi ve yapılışı... Afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 10-15 adet arpacık soğan
  • 1 adet havuç
  • 1,5 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz

Buğu kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Eti tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Farklı bir tencerede arpacık soğanları sıvı yağda kavurun.

Üzerine doğranmış havuç, biber ve patatesleri de ilave edip kavurmaya devam edin.

En son et, bezelye ve sarımsak ekleyin ve pişen etin suyundan da 1 veya 2 su bardağı koyun.

Tuz ve karabiberi de ilave edip pişmeye bırakın.

Afiyet olsun...