Bruschetta Tarifi (İtalyan Antipasti)
İtalyan mutfağının sevilen lezzetlerinden bruschetta (bruşetta) İtalyan Antipasti olarak da biliniyor. Domates, fesleğen, sarımsak ve zeytinyağının eşsiz uyumunun yaşandığı bruschetta tarifi davetlerde en güzel atıştırmalık alternatiflerinden biridir. Bruschetta sadece domates değil aynı zamanda közlenmiş patlıcanlı ve mozarellalı, kapya biberli, keçi peynirli, avokadolu ya da incirli gibi pek çok malzemeyle hazırlanabilir. Bruschetta hangi ekmekle yapılır bu tarifle ilgili en çok merak edilen sorulardandır. Bruschetta tarifinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise ekmeğin özelliğidir. Ekmeğin tava ekmeği, ekşi mayalı ekmek gibi orta toklukta bir çeşit olması gerekir. Peki, bruschetta nasıl yapılır? İşte, merak edenlere bruschetta tarifi ve malzemeleri...
Yapımı için malzemeler
- 4 dilim ekmek (ekşi mayalı ekmek)
- 6 dal fesleğen
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı mozzarella
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Bruschetta Tarifi (İtalyan Antipasti) Nasıl yapılır?
Domatesleri güzelce yıkadıktan sonra küp küp ezmeden doğrayın.
Fesleğenleri de ince ince kıyıp domateslere ekleyin.
Sirkeyi, zeytinyağı, ezilmiş sarımsakları, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
Ekmekleri fırında ya da tost makinesinde kızartın.
ÜZerine fırından hemen çıkar çıkmaz bir diş sarımsağı ezerek sürün ve zeytinyağı gezdirin.
Domatesli karışımı ekmeklerin üzerine paylaştırın.
Mozarella peyniri de üzerlerine serpiştirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun...