GeriMeze Tarifleri Brüksel lahanası turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Brüksel lahanası turşusu tarifi

Brüksel lahanası turşusu tarifi

Brüksel lahanası hayatımıza geç girdi ama faydalarıyla da lezzetiyle de vazgeçilmezler arasında kendine kolayca yer buldu. Peki Brüksel lahanasının turşusu olur mu? Neden olmasın, elbette olur. Klasik lahana turşusuna benzeyen tadıyla ve sevimli görüntüsüyle Brüksel lahanası turşusunu siz de çok beğeneceksiniz.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram Brüksel lahanası
  • 1 litre sirke
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2 limon
  • 6 diş sarımsak

Brüksel lahanası turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Lahanaları bol suda yıkayıp süzün bütün kumlarını arındırın. Su, sirke, tuz ve sarımsakları sos tenceresinde kaynatarak sos elde edin.

Cam bir kavanoza boylarına dikkat ederek dizdiğiniz Brüksel lahanaların üzerine sosu ekledikten sonra 10 gün kuru ve serin yerde bekletin.