Brokolili fırın makarna tarifi
Fırın makarna sevenler, yemeklerine brokoliyi de ekleyerek sağlıklı bir hale getirebilirler. İşte brokolili fırın makarna tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 1 paket makarna
- 1 orta boy kuru soğan
- 150-200 gram haşlanmış brokoli
- 1 su bardağı konserve bezelye
- 4 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı dolusu un ya da irmik
- 4 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 çay kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar
Brokolili fırın makarna tarifi Nasıl yapılır?
Bir tencerenin içine 15 su bardağı su koyun ve içine tuz ekleyin. Su kaynayıncaya makarnayı da tencereye ekleyin. 5 dakika boyunca haşlayın ve süzün. Süzdükten sonra makarnayı tekrar aynı tencereye koyup üzerine haşlanmış brokoli ve konserve bezelyeyi ekleyin.
Yumurtaları derin bir kaba koyup iyice çırpın. Tuz ve karabiber ekleyerek tekrar karıştırın. Üzerine üst ve unu ekleyip karıştırın. Orta boy ve kenarları biraz yüksek olan bir fırın kabını yağlayarak kenara koyun.
Yumurtalı karışımı sebzeli makarnaya dökerek iyice karıştırın. Bu karışımı hamur gibi fırına aktarıp üzerini kaşıkla düzeltin. Üzerine fındık büyüklüğünde parçalara böldüğünüz tereyağını yerleştirin. Rendelenmiş peyniri de serpin. Makarnayı 5 dakika önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin.
Sıcakken dilimleyip servis edebilirsiniz.