Boyoz tarifi
İzmir'e özgü boyoz, milföye benzeyen bir hamurdan hazırlanıyor. Peynirli ve ıspanaklı çeşitleri de yapılan bu nefis hamur işi yanında haşlanmış yumurta ile de lezzetini katlıyor. Siz de sofranızda boyoza yer vermek isterseniz, tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
Boyoz tarifi Nasıl yapılır?
Unu eleyin. Tuz ve şekeri de ekleyip karıştırın.
Ilık suyu da ilave edip sert bir hamur elde edin ve 15 dakika dinlendirin.
Daha sonra hamuru silindir haline getirin.
20 adet minik bezeler alıp yuvarlayın. Bu minik bezeleri de 15 dakika bekletin.
Bezeleriniz dinlendikten sonra tatlı tabağı büyüklüğünde açıp altını ve üstünü yağlayın.
5 tanesi üst üste gelecek şekilde 15 dakika daha bekletin.
Hamuru oldukça ince bir şekilde açın.
Tekrar yağlayın ve bohça gibi sarın.
15 dakika daha bekletin.
Ardından 3-4 parmak kalınlığında parçalar alıp ortasına iki parmağınızla bastırın.
Tepsiye dizdiğiniz boyozları fırına verip üstü altı kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...