Blanch etmek ne demek? Blanching yöntemi sebzelere nasıl uygulanır?
Gastronomide 'blanch etmek' terimi yaygın olarak kullanılıyor. MasterChef yarışmasında zaman zaman yarışmacılar ve şefler bu terimi kullanıyor. Peki blanch etmek ne demek? Blanching yöntemi sebzelere nasıl uygulanır? İşte blanching yöntemi hakkında bilgiler...
Blanching yöntemi, yemek hazırlarken kullanılan tekniklerden biri. Ağartma anlamına gelen blanch terimi Fransızca'dan geliyor. Bu işlem farklı besinlere farklı şekillerde ugulanabiliyor. İşte blanching yöntemiyle ilgili bilgiler...
Blanch etmek, bir ön pişirme olarak tanımlanabilir. Ürünün rengini, tadını ve besin değerini kaybetmemesi için yapılan şoklama işlemine blanching yöntemi denir.
BLANCHING YÖNTEMİ SEBZELERE NASIL UYGULANIR?
İlk olarak sebzeler güzelce yıkanır.
Ardından sebzeleri önce kaynar suya ardından da soğuk suya konur ve çıkarılıp süzülür.
İsteğe göre sıcak suya bir miktar sirke de ekleyenebilir.
Blanching yöntemiyle sebzelerin rengini, tadını ve besin değerini koruyabilirsiniz. Ayrıca buzlukta sebzeleri uzun süre saklamak için de kullanılabilir.