GeriMeze Tarifleri Biber turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Biber turşusu tarifi

Biber turşusu tarifi

Kanser hücrelerini yok etme özelliği bulunan acı biberin turşusuna sofranızda yer açın...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram süs biberi
  • 6-7 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 1 litre sirke

Biber turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Temiz bir iğneyle her biberde 2-3 delik açın. Deldiğiniz biberlerin çürük olmamasına dikkat edin.

Biberleri turşu kabına sıkıca istifleyin. Aralarına dereotu ve sarımsak yerleştirin. Sirkenin içine 1 çorba kaşığı tuz ilave ederek biberlerin üzerine dökün.

Bir naylon torbaya su koyup ağzını iyice bağladıktan sonra biberlerin üzerine ağırlık olarak koyun. Kavanozun ağzını kapatıp ekşimeye bırakın.

Turşunun üzerinde biriken beyaz köpükleri zaman zaman bir kaşıkla alıp atın. Biberler sararınca turşu yenmeye hazır demektir.