Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Bezelyeli arpa şehriye pilavı tarifi
Arpa şehriye teknik olarak bir tür makarna ama pişirilme tekniği nedeniyle genel olarak pilavlar arasında sayıyoruz. Bu arpa şehriye pilavı tarifimiz de Hürriyet Lezizz yazarı Derya Jerdev'den geliyor. Bezelye taneciklerinin renk ve tat kattığı bu pilavı mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Çok beğeneceksiniz, afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı bezelye
- Dereotu
- Yarım limonun kabuğunun rendesi
- Zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Bezelyeli arpa şehriye pilavı tarifi Nasıl yapılır?
1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağında arpa şehriyeyi kavurun.
Bezelyeyi ilave edin.
Su ilave edip çekene kadar pişirin.
Dereotu ve limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın.
15 dakika kapağı kapalı dinlendirip servis edin. Afiyet olsun...