GeriSebze Yemeği Tarifleri Bezelye kızartması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bezelye kızartması tarifi

Bezelye kızartması tarifi

Pek fazla bilinmeyen ama bir kere yedikten sonra asla vazgeçemeyeceğiniz taze bezelye kızartmasını denemezseniz çok şey kaybedersiniz. Taze bezelyeyi bol yağda kızartarak yapabileceğiniz bu yemeği beş çaylarınızda tüketebilir veya akşam yemeklerinizin tamamlayıcısı haline getirebilirsiniz. Peki Giresun usulü bezelye kızartması nasıl yapılır?

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram bezelye
  • 3 adet yumurta
  • 1 fincan mısır unu
  • 1 fincan buğday unu
  • Tuz

Kızartmak için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ

Bezelye kızartması tarifi Nasıl yapılır?

  • Bezelyeleri sap kısımlarından ayıklayın.
  • Ayıkladıktan sonra bol suyla güzelce yıkayın.
  • Derin bir tencerede suyu kaynatın ve bezelyeleri içine atıp, haşlayın.
  • Ardından bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını kızdırın.
  • Haşladığınız bezelyeleri mısır ununa bulayın.
  • Daha donra bezelyeleri de kızgın yağa atın.
  • Bezelyelerin üzerine yumurtaları kırın.
  • En son tuzunu da ilave edin.
  • Her iki tarafı da renk değiştirene kadar alt üst ederek kızartın.
  • Bezelye kızartmanız hazır.
  • Afiyet olsun.