GeriEt Yemeği Tarifleri Beyti kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beyti kebabı tarifi

Beyti kebabı  tarifi

Akşam yemeğinde Şanlıurfa mutfağından nefis bir lezzete yer vermeye ne dersiniz? Eğer düşünürseniz beyti kebabı sofranıza renk katacak. Yufkaya sarılı nefis köftelerin üzerine tereyağlı ve salçalı sos eklendiğinde de tadına doyum olmuyor. Mutlaka denemelisiniz. Peki beyti kebabı nasıl yapılır? İşte beyti kebabı tarifi ve malzeme listesi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Köftesi için:

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yufka

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı su

Beyti kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Köfteler için sarımsak ve soğanı robottan geçirin ve suyunu süzün. Daha sonra bir kaba alın.

Ardından kıyma, yumurta, zeytinyağı, galeta unu ve baharatları ekleyip yoğurun.

Köftelerinizi buzdolabında bir süre dinlendirin.

Dinlendikten sonra kıymaya kebap şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Köftelerinizi fırına verin ve güzelce pişirin.

Diğer taraftan da sosu için tereyağını eritip içine salçaları ilave edin.

Suyunu da ekleyip 1-2 dakika kaynayana kadar karıştırın. Köfteleri fırından çıkarınca lavaşlara sarıp 2 parmak kalınlığında dilimleyin.

Tekrar fırına verip 5-10 dakika daha kızarttığınız kebapları tabağa alın.

Fırından çıkarınca üzerine çırpılmış yoğurt ve salçalı sosu ekleyip servis edebilirsiniz.