Besni tava tarifi
Bol bol sebze ve etin buluştuğu besni tava, Adıyaman mutfağının sevilen yemeklerindendir. Yöresel lezzetleri sevenlerin sofralarının vazgeçilmezi olacak besni tava nasıl yapılır? Kalabalık sofraları şenlendirecek bu yemek, pişirilişi ile diğer kebaplardan ayrılır. Yapımı oldukça kolay olan besni tava tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram kuzu kuşbaşı
- 1 kilogram patlıcan
- 500 gram domates
- 250 gram yeşil biber
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 fincan zeytinyağı
- 5 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
Besni tava tarifi Nasıl yapılır?
Geniş bir tencerede yağı kızdırın.
Kuşbaşı eti kızdırdığınız yağda kavurun.
Patlıcanları da zar şekilde büyük bir tepsiye doğrayın.
Daha sonra biberleri doğrayın.
Domateslerin kabuklarını da soyun ve doğrayın.
Doğradığınız bu malzemelerin yarısını bir kaba alın.
Tepside kalan malzemenin üstüne kavrulan kuşbaşı eti ilave edin.
Kuşbaşının üstüne de ayırdığınız malzemeleri ekleyin.
Ardından üzerine sarımsakları rendeleyin.
En son baharatları, yağı, tuzu ve suyu ilave edilerek fırına verin.
Önceden ısıttığınız 200 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.