Beşamel soslu börek tarifi
Çay saatlerinize yakışacak çıtır çıtır bir lezzet
Yapımı için malzemeler
- 6 adet yufka
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Peynir
- Galeta unu
- Yumurta
- Sıvı yağ
Beşamel soslu börek tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını eritin. Unu kavurun. Un pembeleşmeye başlayınca sütü ekleyerek kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra sosu soğumaya bırakın. İç harcı için peynir ve isterseniz pul biber ekleyerek harcı hazırlayın.
Yufkanın ilkini serin. Üzerine beşamel sostan sürün ve her yanına bulayın. İkinci yufkayı üzerine serin. Yufkayı önce 4 de sonra 3'e toplamda 12 parça olacak şekilde kesin. Geniş kısmına iç harcınızı koyun ve sigara böreği gibi sarın. Tüm yufkalara aynı işlemi yapın. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın. İsterseniz hazırlayıp buzlukta bekletip sonra kızartabilirsiniz.