GeriEt Yemeği Tarifleri Beğendili kebap tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beğendili kebap tarifi

Beğendili kebap tarifi

Bursa'ya özgü beğendili kebap, hünkar beğendinin daha sade hazırlanmış hali. Kuzu eti, patlıcan, kaşar peyniri ve tereyağının bu enfes buluşmasını mutlaka deneyin. İşte beğendili kebabın malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu eti
  • 1 adet küçük soğan
  • 2 adet patlıcan
  • 1 su bardağı süt
  • 50 gram un
  • 50 gram kaşar
  • 100 gram tereyağı
  • 2 su bardağı su

Beğendili kebap tarifi Nasıl yapılır?

Etleri kuşbaşı doğrayıp tereyağı ve küp şeklinde doğranmış soğanlar ile kavurun.

Kavurduğunuz etin üzerine iki bardak su ve bir çay kaşığı unu ilave edip pişirin.

Patlıcanları ocağın üzerinde közleyin. Daha sonra kabuklarını soyup doğrayın.

Uygun bir tencerede tereyağı ve iki çorba kaşığı unu pembeleşinceye kadar kavurun.

Patlıcan ve sütü ilave edin.

Hafif ateşte bir süre pişirip fırınlamak için tepsinin bir kenarına alın.

Tepsinin diğer kenarına da pişirdiğiniz etleri yerleştirin.

İsterseniz üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyi.

Fırında 15 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun...