Beef Wellington tarifi
Akşam yemeğinde farklı bir lezzete yer vermek isterseniz Beef Wellington'a bir şans tanıyabilirsiniz. Milföy arasına sarılan biftek, mantar ve çeşit malzemelerle çeşitlenerek lezzetini katlıyor. Tadıyla olduğu kadar görünümüyle de göz dolduruyor. Denemek isteyenler için Beef Wellington tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram bonfile
- 12 dilim füme et
- 500 gram milföy hamuru
- 250 gram mantar
- 1 adet yumurta
- 3 dal taze kekik
- 3 dal taze biberiye
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- Yarım tatlı kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
Beef Wellington tarifi Nasıl yapılır?
Bonfileyi biraz tuz ve biraz karabiberle iyice ovun.
En geniş tavanızı ocağa koyup ısıtın.
Zeytinyağını da ekleyerek mühürleme işlemine başlayın.
Mühürlemenin püf noktası yüksek ateşte etin kenarlarını ve üstünü pişirmek ve içinin sulu ve yumuşak olmasını sağlamaktır.
Her tarafını 3 dakika çevirdikten sonra kenara alın.
Mantarları dilimleyip zeytinyağında pişirin.
Milföy hamurunu da streç filmin üstüne yerleştirip üzerine hardalı sürün.
Milföy hamurunun arasında boşluk kalmayacak şekilde füme etleri serin.
Milföyler ve fümeler bonfilenizin üstünü tamamen kaplayacak büyüklükte olmalıdır.
Füme etin üzerine de mantarları ekleyin ve mantarların üzerine de bonfileyi yerleştirin.
Etin üzerine biberiye ve kekik ekleyin.
Ardından birkaç dilim daha füme et ilave edin ve milföy hamuruyla üzerini kapatıp eti iyice sarın.
Milföyler ve fümeler bonfilenizin üstünü tamamen kaplayacak büyüklükte olmalıdır.
Yemeğinizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında orta karar pişmiş olması için 30 dakika pişirin.
Beef Wellington’ı fırından çıkarınca dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun...