GeriEt Yemeği Tarifleri Beef bourguignon tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beef bourguignon tarifi

Beef bourguignon tarifi

Adından da anlaşılacağı gibi harika bir et yemeği olan beef bourguignon, özel akşam yemekleri için iyi bir tercih olabilir. Arpacık soğanla lezzetlendirilen etleri dilerseniz güzel bir patates püresi ile servis edebilir, dilerseniz de sulu yemek olarak tüketebilirsiniz. Peki beef bourguignon nasıl yapılır? İşte tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram dana eti
  • 500 gram dana kol
  • 2 adet havuç
  • 250 gram arpacık soğan
  • 5 adet kereviz sapı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 litre et suyu
  • 3 dal taze biberiye
  • 3 dal taze kekik
  • 2 adet defne yaprağı
  • 250 mililitre zeytinyağı

Beef bourguignon tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle eti iri parçalar halinde doğrayın.

Etleri geniş bir tencerede hafifçe kızartın.

Ardından küp küp doğradığınız kereviz sapını ve yuvarlak dilim yaptığınız havuçları zeytinyağında hafifçe kavurun.

Üzerine soğan ve sarımsakları da ekleyerek biraz daha kavurun.  

Ardından salça ve unu da ekleyin.

En son etleri de ekledikten sonra et suyunu da ilave edin.

Taze otları da içerisine attıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.

Yemek kaynamaya başlayınca da altını kapatın.

Dilerseniz bu şekilde tüketebilir veya altına yapacağınız harika bir patates püresi ile de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.