Mevlid Kandili'ne özel pastane usulü kandil simidi tarifi: Mahlepli, mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
Mevlid Kandili vesilesiyle, kandillerin vazgeçilmezi kandil simidi tarifi aranan lezzetler arasında yerini aldı. Susamlı, susamsız, mahlepli ve mahlepsiz tercihe göre farklı malzemelerle hazırlanabilen pastane usulü kandil simidi, evde kolay tarifi ile sizlerle... İşte, kandil simidi nasıl yapılır merak edenlere kandil simidi tarifi, malzemeleri püf noktaları ile hemen aşağıda...
Mevlid Kandili vesilesiyle, kandillerin vazgeçilmezi kandil simidi tarifi aranan lezzetler arasında yerini aldı. Kandil günü pastanelerde farklı çeşitleriyle kandil simidi aranan geleneksel tatlardan biridir. Peki, pastane usulü kandil simidi nasıl yapılır? İşte, Susamlı, susamsız, mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi sizlerle...
Mahlepli Kandil Simidi Yapılışı:
Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri karıştırın.
Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ilave edin ve yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Yoğurduktan sonra 5 dakika kadar dinlendirin.
Bu arada yumurta ve susamı kaselere alın.
MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1,5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta beyazı
Susam
Çörek otu
Mahlepsiz Kandil Simidi Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, sirke, yoğurt, tuz, şeker ve yumurta sarısını karıştırın.
Ardından un ve kabartma tozu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Elle açıp çay bardağının ağzını kullanarak yuvarlaklar kesin.