GeriHamur İşi Tarifleri Bardak Kebabı Tarifi (Tavuklu)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bardak Kebabı Tarifi (Tavuklu)

Bardak Kebabı Tarifi (Tavuklu)

Görüntüsü ve tadıyla hayranlık uyandıran, bardak kebabı hazır milföy hamuru ile kolay yapımıyla iyi bir akşam yemeği alternatifi olabilir. Bardak kebabı tarifi ister tavukla isterseniz de dana eti ile hazırlayabilirsiniz. Bu tarifimizde sizlerle tavuklu bardak kebabı tarifini paylaşıyoruz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı tavuk eti
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yeşil biber
  • 2 adet domates (ya da ev yapımı domates sosu)
  • 4-6 adet milföy hamuru
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kekik
  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Bardak Kebabı Tarifi (Tavuklu) Nasıl yapılır?

Soğanları soyup yemeklik doğrayın.

Tavaya yağı alıp biraz ısıtın ve soğanları yağda hafifçe kavurun.

İçine tavukları da ekleyip biraz daha kavurun.

Daha sonra ince ince doğradığınız yeşil biberleri ve rendelediğiniz domatesleri de ekleyin.

Suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Baharatlarını da ekleyip altını kapatın.

Tavukları ısıya dayanıklı bardaklara ya da kaselere bölüştürün.

Kaselerin ağzını yağlı kağıtla kapatıp milföy hamurlarını bardakların üzerine yerleştirin.

Hamurların çok kabarmaması için ortalarına kürdanla delik açın.

Yumurta sarısını çırpıp fırçayla hamurların üzerine sürün.

Fırını 190 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ve kaseleri fırına verin. Üstleri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız kaselerin üzerinden yağlı kağıtları alıp etleri milföy hamurlarına ters çevirerek servis edin.