Banduma (Islama) tarifi
Kastamonu mutfağına ait yöresel bir lezzet olan banduma pratik hazırlanışı ve tarifi ile sofralarınıza konuk oluyor. Adını hamur parçalarının hindi suyuna bandırılmasından alan banduma tarifi bugün ne pişirsem diyenler için iyi bir alternatif sunuyor. İşte, banduma yemeği nasıl yapılır merak edenlere, Kastamonu usulü banduma tarifi ve malzemeleri...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram un
- 150 gram ceviz içi
- Yarım hindi
- 50 gram tereyağı
- Tuz
Banduma (Islama) tarifi Nasıl yapılır?
Hindiyi haşlayın ve suyunu bir kenara alın.
Un, su ve tuzu yoğurup bir hamur elde edin.
Hamurdan bezeler koparıp oklavayla açarak yufka haline getirin. Sacda ya da tavada pişirin.
Ceviz içini havanda dövün. Tereyağını bir tavada eritip kızdırın ve ceviz içinin üzerine dökün.
Pişirdiğiniz yufkaları rulo haline getirip 3-4 parmak kalınlığında kesin. Hindi suyuna batırıp tepsiye dizin.
Hindinin etini didikleyip yağlanmış cevizlerle birlikte hamurların üzerine yerleştirin.
Üzerine hindi suyu gezdirerek, ocakta altı kızarana kadar pişirin.
Servis etmeden önce üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.