GeriSebze Yemeği Tarifleri Bamya konservesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bamya konservesi tarifi

Bamya konservesi tarifi

Bamya yaz aylarının en sevilen sebzelerinin başında geliyor. Bu lezzeti diğer mevsimlere de taşımak için yapabileceğiniz en doğru şey taze bamyalarla konserve yapmak olacaktır. Evde kendi yapacağınız konserveleri daha sonra yemeğinizin içinde kimyasal madde korkusu olmadan, besin değerini kaybetmeden afiyetle tüketebilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram bamya
  • 3 adet domates
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz

Bamya konservesi tarifi Nasıl yapılır?

Bamyaları bol suda yıkayın ve sap kısımlarını ayıklayın. Bir tencereye alıp üzerine limon suyu ekleyin.

Domatesin kabuğunu soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi bir tencereye alıp pişirmeye başlayın. Domates suyunu salıp çekmeye başlayınca bamyaları ilave edin. Tuzu ve biberi ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin ancak çok fazla yumuşamasın, hafif diri kalsın.

Temizlenmiş cam kavanozlarınızı ağzına kadar doldurun. Kavanozun kapağını kapatıp ters çevirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra serin bir yerde saklayın.