GeriTavuk Yemeği Tarifleri Ballı zencefilli tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ballı zencefilli tavuk tarifi

Ballı zencefilli tavuk tarifi

Ballı zencefilli tavuk hem çok pratik hem de çok lezzetli bir tavuk yemeği. Çin mutfağına ait bir yemek olan ballı zencefilli tavuk, yemek pişirmeye vakit bulamadığınız günlerde de kurtarıcınız olacak. Çocukların da çok beğeneceği ballı zencefilli tavuk için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Kolay gelsin…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2,5 yemek kaşığı bal
  • Yarım yemek kaşığı susam yağı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı toz zencefil

Üzeri için:

  • Susam

Ballı zencefilli tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları şeritler halinde doğrayın.

Sarımsağı tuzla ezin.

Ayçiçeği yağını wok tavada ısıtın.

Sarımsağı yağda 30 dakika kadar kavurun.

İçine tavukları ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.

Bal, zencefil, susam yağı ve soya sosunu ekleyip 2 dakika daha kavurun.

Ocaktan almadan önce üzerine susam tanelerini serpip servis edin. Afiyet olsun…