GeriTavuk Yemeği Tarifleri Ballı tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ballı tavuk tarifi

Ballı tavuk tarifi

Tavuk düşük kalorili bir protein kaynağı olmasının yanı sıra neredeyse her yemeğe kolaylıkla uyum sağlayabildiği için mutfaklarımızın baş köşesinde yer alan malzemelerden. Bu tarifimizde çok basit bir tavuk yemeği hazırladık ama sosuna birkaç damla bal damlattık. O kadar enfes bir sonuç çıktı ki ortaya, yapılışının bu kadar basit olduğuna siz bile inanamayacaksınız.

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 fileto tavuk göğsü
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • 1 dal biberiye
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Ballı sos için:

  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 kaşık bal
  • 1 kaşık soya sosu
  • 2 kaşık taze sıkılmış limon suyu
  • 1 rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı dağ kekiği

Ballı tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Fileto tavuklarınız deri ve kemiklerini ayıklayıp bir karıştırma kabına alın. Üzerine zeytinyağını, biberiyeyi, sarımsağı ve karabiberi ekleyerek ovun ve marine edin. Daha sonra ızgaralık tavanızda bu tavukları harlı ateşte kızartın.

Başka bir sos tenceresine tereyağını eritmeye başlayın ve unu ekleyip kavurun. Ununuz hafifçe renklendiğinde üzerine balınızı, taze sıkılmış limon suyunuzu ve soya sosunuzu koyun. Hızlıca karıştırdıktan sonra ocağın altını kısın ve kaynatın. Sosunuz kıvama geldiğinde üzerine limon kabuğunu ve dağ kekiğini ekleyin. Daha sonra bu sosu tavuklarınızın üzerinde arkalı önlü gezdirin ve afiyetle tadına varın.