GeriBörek Tarifleri Balkabaklı börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Balkabaklı börek tarifi

Balkabaklı börek tarifi

Her yemeğe çok yakışan balkabağı böreklere de çok yakışıyor.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

    Hamuru için:
    • 3,5 su bardağı un
    • Yarım paket kabartma tozu
    • 2 çay bardağı süt
    • 1 yumurta
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    İç harcı için:
    • 900-950 gram balkabağı
    • 1,5 su bardağı toz şeker
    • Bir çay bardağı ince çekilmiş ceviz
    Üzeri için:
    • Tahin

    Balkabaklı börek tarifi Nasıl yapılır?

    Hamuru için unu geniş bir yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Kalan malzemeyi ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 30 dakika dinlendirin.

    İç harcı için balkabağını iri doğrayıp hafif haşlayın. Blender’dan geçirerek püre haline getirin. Bir kaseye alıp toz şeker ve cevizi ekleyip karıştırın.

    Dinlenen hamuru küçük bezelere ayırıp ince açın. Arasına iç harcından doldurup rulo şeklinde sarıp bir ucundan içe doğru kıvırarak gül şekli verin. Böreklerin üzerine su sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

    Üzerine tahin gezdirerek sıcak servis yapın.