GeriÇorba Tarifleri Balkabağı çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Balkabağı çorbası tarifi

Balkabağı çorbası tarifi

Çorbalar, her türlü sofrada yemeğe başlamak için en doğru seçenek. Özellikle kış aylarında çorbasız sofra olmaz. Hürriyet Lezizz yazarı Şef Rüzgar Sünbül sizin için nefis bir balkabağı çorbası hazırladı. Birkaç temel malzemeyle hazırlayıp afiyetle yiyebileceğiniz bu balkabağı çorbası tarifini sakın kaçırmayın. İşte tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 iri dilim balkabağı
  • 1 adet patates
  • 2 litre su
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal

Balkabağı çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencereye doğradığınız kabağı ve rendelediğiniz patatesleri alın.

Üzerine sıcak suyu ilave edip kaynatmaya başlayın.

O esnada bir tavada sıvı yağ ile doğradığınız soğan, sarımsak ve rendelediğiniz havucu güzelce kavurun.

Kavurduğunuz bu harcı tencerede kaynayan sebzelere ilave edin.

Son olarak et suyu ve tuzunu da ekleyip tüm sebzeler yumuşayana dek pişirin.

Ardından çorbayı blender’dan geçirip içine süt ilave edin ve karıştırın.

Yavaş yavaş kıvamını bulan çorbaya baharatlarını da ilave edip 5 dakika daha kaynatın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun…