GeriHamur İşi Tarifleri Bal kabaklı samosa tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bal kabaklı samosa tarifi

Bal kabaklı samosa tarifi

Samosa, Hindistan mutfağına ait çok tanınmış bir yemek. Orjinalinde bezelye, patates ya da et olan samosa tarifini bu kez bal kabaklı denemeye ne dersiniz? İşte balkabaklı samosa tarifi ve malzemeleri...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 500 gram un
  • 1 yemek kaşığı hardal tohumu
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 250 gram bal kabağı
  • 1 kase lor peyniri
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Bal kabaklı samosa tarifi Nasıl yapılır?

Un, hardal tohumu ve tuzu karıştırın.

Suyu da ilave edip elinizle yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

Diğer yandan iç harcını hazırlamaya başlayın.

Soğanları küp küp doğrayın ve bal kabağını rendeleyin.

Ardından zeytinyağını sos tavasında kızdırın, önce soğanları kavurun, daha sonra bal kabaklarını ilave ederek kavurmaya devam edin.

Tavayı ocaktan alın ve tarçın ekleyerek soğumasını bekleyin.

Soğuduktan sonra lor peyniri de ilave edip samosayı hazırlamaya başlayın.

Hamuru ince yufka halinde açıp 3 parmak kalınlığında şeritler kesin.

Şeritlerin bir ucuna bal kabaklı iç harcından koyup muska şeklinde sarın.

Kızartmalık yağı iyice kızdırıp börekleri yağda kızartın ve kağıt havlunun üzerine çıkarın.