GeriPilav Tarifleri Baklalı pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Baklalı pilav tarifi

Baklalı pilav tarifi

Çok severek yediğim pilava birde bakla eklenince tadına doyum olmuyor, sizde deneyin!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı taze iç bakla
  • 1 demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Baklalı pilav tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci ılık, tuzlu suda bekletin. İç baklayı kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayıp, süzün. Baklaların zarlarını soyun.

Tencerede tereyağını eritin. Pirinci saydamlaşıncaya kadar kavurun. Tuz ve süzdüğünüz bakla suyundan 3 su bardağı ekleyerek pişirin. Baklaları ve kıyılmış dereotunu karıştırarak ateşten alın. 10 dakika dinlendirip, servis yapın.