Baharatlı havuç ve mercimek güveci tarifi
İşte bol baharatla tatlandırılmış özel bir sonbahar tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 700 gram patates
- 4 adet havuç
- 2 adet yaban havucu
- 2 çorba kaşığı köri ezmesi veya toz köri
- 1+ 3/4 litre sebze suyu
- 100 gram kırmızı mercimek
- Küçük bir demet taze kişniş
- Az yağlı yoğurt
- Ekmek.
Baharatlı havuç ve mercimek güveci tarifi Nasıl yapılır?
Yağı büyük bir tencerenin içinde eritin ve soğanı ve sarımsağı orta ateşte 3-4 dakika yumuşayana dek arada sırada karıştırarak pişirin. Patatesleri, havuçları ve yaban havuçlarını ekleyip altını açarak, sebzeler altın rengi olana kadar karıştırarak 6-7 dakika pişirin. Toz köriyi ekleyin ve sebze suyunu döküp kaynatın. Üzerine mercimekleri ilave edin ve tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika kaynatın.
Üzerine biraz yoğurt koyup ve kişnişi de serperek servis edebilirsiniz.