GeriÇorba Tarifleri Baduş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Baduş tarifi

Baduş tarifi

Farklı lezzetlere açık olanlar vitamin deposu bu çorbayı çok sevecekler.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 bardak taze fasulye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 bardak su veya et suyu
  • 6 yemek kaşığı bulgur
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber

Baduş tarifi Nasıl yapılır?

Yeşil mercimekleri 1 saat ılık suda ıslatın. Kaynayan suda 5 dakika haşlayın. Suyunu süzün. Fasulyeleri küçük küçük doğrayın. Mercimekleri yağda 2 dakika soteleyin. Salçasını koyup, karıştırın. Suyu ilave edin. Tuzu ve karabiberi atın. Kaynatın. Bulgur ve fasulyeleri ekleyip, 25 dakika pişirin. Kırmızı biberle tereyağını kızdırıp, üzerine gezdirin. Servise hazırlayın.