GeriBalık Tarifleri Bademli ve kuru üzümlü alabalık tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bademli ve kuru üzümlü alabalık tarifi

Bademli ve kuru üzümlü alabalık tarifi

Farklı lezzetler denemekten hoşlananlar için kuru üzüm ve portakalla tatlandırılmış enfes bir tarif

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet alabalık
  • 75 gr badem
  • 75 gr kuru üzüm
  • 15 ml (1 çorba kaşığı) zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/4 çay kaşığı hindistancevizi rendesi
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet portakal (zarsız dilimlere ayrılmış)
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Bademli ve kuru üzümlü alabalık tarifi Nasıl yapılır?

Fırınınızı 180 dereceye getirip, ısıtın. Balıkların içini ve dışını tuzlayıp, biberleyin. Bademlerin kabuklarının kolayca soyulması için kaynar suya atıp, 1-2 dakika bekletin. Süzüp, kabuklarını soyun ve bademleri uzunlamasına ortadan ikiye ayırın. Balıkları içine alabilecek bir fırın kabının zeminine ikiye katlanmış bir alüminyum folyo kağıdı yayın. Bademleri soyup, ikiye bölün ve balıkları fırın kabına yerleştirin. Kuru üzümleri yıkayıp süzdürün. Alabalıkları folyonun içine yerleştirin. Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Yağ kızınca, içine bademleri atıp, hafifçe kahverengileşinceye kadar kızartın. Bademlerin rengi döner dönmez tavaya margarini ilave edin. Margarin eriyince kuru üzümleri, kimyonu, hindistancevizi rendesini ve tarçını katın. Hepsini beraber 1 dakika karıştırarak pişirip ateşten alın. Bademli-kuru üzümlü karışımı fırın kabındaki balıkların üzerine gezdirin. Alüminyum folyoyu üzerine kapatarak kenarlarından kıvırın. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Balıkları fırından alıp bir servis tabağına aktarın. Portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.