GeriKurabiye Tarifleri Bademli çıtır rulo kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bademli çıtır rulo kurabiye tarifi

Bademli çıtır rulo kurabiye tarifi

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya hazır bir lezzet...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 100 gram mascarpone
  • 100 gram ricotta (bu iki peyniri bulamazsanız ya da daha ekonomik bir seçenek ararsanız 200 gram labne peyniri kullanabilirsiniz)
  • 200 gram tereyağı
  • 300 gram un
  • Yarım paket kabartma tozu
İç harcı için:
  • 100 gram esmer şeker
  • 100 gram toz şeker
  • 150 gram çekilmiş irili ufaklı toz badem

Bademli çıtır rulo kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

Un dışındaki malzemeleri bir karıştırma kabına alın, karıştırın. Un ile kabartma tozunu birlikte eleyin. Tereyağlı harca katın. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin, gerekirse bir parça daha un koyun. Hamuru bir süre dinlendirin. Daha sonra 3 adet eşit büyüklükte bezeye ayırın.

İç malzemesini bir kase içinde harmanlayın ve bu karışımı da 3 parçaya ayırın. Hazırlanan şekerli karışımın üçte birini tezgaha alın, hafifçe yayın. Bezelerden birini üzerine koyun ve karışımın üzerinde ters yüz çevire çevire merdane ile yuvarlak yemek tabağı büyüklüğünde açın. İstenilen büyüklükte eşit üçgene bölün ve geniş tarafından başlayarak rulo yapın.

Diğer 2 bezeye de aynı işlemi uygulayın. Fırın kağıdı serili tepsiye kurabiyeleri yerleştirin ve 170 derecede 20 dakika kadar pişirin. Fırını kapattıktan sonra tepsiyi fırının kapağı açık bir şekilde bir süre fırın içinde bekletin.