GeriKek Tarifleri Badem ezmeli kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Badem ezmeli kek tarifi

Badem ezmeli kek tarifi

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olan keki bir de badem ezmeli denemeye ne dersiniz?

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram baharat karışımı
  • 100 gram pudra şekeri
  • 500 gram un
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • 1 adet portakal kabuğunun rendesi
  • 100 gram kıyılmış badem
  • 200 gram badem ezmesi
  • 75 gram kokteyl kirazı

Badem ezmeli kek tarifi Nasıl yapılır?

Bademleri yağsız tavada kavurun. Kirazları ince ince kıyın. Bademler ve kirazları, badem ezmesi ile yoğurun. Pudra şekeri serpilmiş tezgahta 35 santimetre uzunluğunda yuvarlayın.

175 gram yumuşak tereyağı, 100 gram pudra şekeri, tuz ve portakal rendesini çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin. Sırayla un ve kabartma tozu ilave edip mikserle karıştırın. Hamuru, unlu tezgahta, 35x35 santimetre ebadında açın ve önceden hazırladığınız kirazlı hamuru bir kenara yerleştirerek rulo yapın.

Birleşme yeri üste gelecek şekilde 39,5 santimetre uzunluğundaki, yağlanmış kek kalıbına koyup bastırın. Hamuru, kalıpla beraber kağıt serili tepsiye ters çevirin. 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Üzerindeki kek kalıbını alıp 10-15 dakika daha pişirin.

50 gram tereyağını eritip kekin üstüne sürün. Kalan 25 gram tereyağını da eritip soğumuş keke sürün. Kalan 50 gram pudra şekerini üzerine serpin.