GeriEt Yemeği Tarifleri Ayvalı tas kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ayvalı tas kebabı tarifi

Ayvalı tas kebabı tarifi

Ayva ile etin müthiş uyumunu yansıtan bu kebabı bir kez tattınız mı bağımlısı olacaksınız.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 2 adet ayva
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Ayvalı tas kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin. Yuvarlak bir kabın içine kuşbaşı et, küp şeklinde doğranmış ayva, karabiber ve tuz koyun.

Kabı geniş bir tencerenin içine ters çevirip koyun. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Ağırlığı kaldırmadan kenarlarına pirinci koyun. Üzerine tereyağı koyup tuz ekleyin.

4 bardak sıcak suyu pirincin üstüne dökün. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Tası ortasından çıkarın, tencereyi ters çevirip servis yapın.