Ayvalı kereviz tarifi
Kereviz kış aylarının en sevilen ve en besleyici sebzelerinden. Etli de zeytinyağlı da çok nefis olan kerevizin ayvalısını hiç denemiş miydiniz? "Yemekte meyvenin ne işi var?" dediğinizi duyar gibiyiz ancak önyargılı olmayın. Bu nefis zeytinyağlı lezzeti mutlaka deneyin. İşte huzurlarınızda nefis ayvalı kereviz tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 3 adet kereviz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 kereviz sapı
- 1 kuru soğan
- 1 ayva
- 1 portakalın suyu
- 2 havuç
Ayvalı kereviz tarifi Nasıl yapılır?
Kereviz ve ayvaları soyup iri iri doğrayın. Kararmamaları için limonlu suya koyup bekletin. Havuçları ince ince, kereviz saplarını ise iki parmak uzunluğunda doğrayın. Soğanları da yemeklik doğrayın.
Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. İçine önce soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kereviz, kereviz sapı, ayva ve havucu ekleyip 2-3 dakika kadar kavurun. Üzerine portakal suyunu ve sıcak suyu ekleyin. Tuzunu da ilave edip kapağını kapatın.
Kısık ateşte kerevizler yumuşayana dek pişirin. Servis etmeden önce biraz ılınmasını bekleyin.