Ayvalı et tarifi
Osmanlı mutfağından kalma bir tat, ayvalı et tarifi.
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram kemikli kuzu eti veya kuzu kuşbaşı
- 3 orta boy ayva
- 3 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Tuz
Ayvalı et tarifi Nasıl yapılır?
Soğanı ince ince doğrayın. Tereyağını tencereye koyup, eritin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kemikli parça etleri soğana ekleyip, suyunu salıncaya kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarıp, iri iri doğrayın ve tencereye ekleyin. Bir yemek kaşığı kadar toz şekeri ilave edip, ayvalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin, sıcak olarak servis yapın.