Ayvalı ekşili taraklık tarifi
Sofranızda farklı bir yöresel lezzete yer vermeye ne dersiniz? Eğer düşünürseniz, Gaziantep mutfağından ayvalı ekşili taraklık tarifini mutlaka denemelisiniz. Görüntüsü ve lezzetiyle favorilerinizden biri olacak. Bu nefis yemeğe bir şans vermelisiniz. Peki Ayvalı taraklık nasıl yapılır? İşte ayvalı ekşili taraklık tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 1,5 kilogram kuzu pirzola (taraklık kısmından)
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 adet ayva
- 2 adet kuru soğan
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ayvalı ekşili taraklık tarifi Nasıl yapılır?
Soğanları yemeklik doğrayın.
Tereyağını geniş bir tavada eritip pirzolaların iki tarafını da mühürleyin.
Tavadan etleri alın soğanları ilave edip kavurun.
Soğanlar yumuşayınca etleri tekrar ekleyip suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Salçalara az miktarda ekleyip karıştırın ve ete ilave edin.
Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu gezdirin.
Kapağını kapatıp etler iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Ayvaları güzelce yıkayıp soymadan dilimleyin.
Etler pişene kadar limonlu suda beklettiğiniz ayvaları yemeği ocaktan almaya 10 dakika kala tavaya ekleyin.
Baharatları da ekleyip ayvalar yumuşayana kadar pişirin.
Ayvalar yumuşayınca 2 yemek kaşığı nar ekşisini de ilave edin.
Sos koyulaşana kadar pişirdiğiniz yemeği sıcak servis edin. Afiyet olsun…