Ayvalı crumble tarifi
Bugün çayınızın yanını boş bırakmayın, hemen bir crumble hazırlayın!
Yapımı için malzemeler
- 500 gram toz şeker
- 1 litre su
- ¼ limon
- 1 adet yıldız anason
- Bir tutam tarçın
- 4 adet ayva
Crumble için:
- 75 gram file badem
- 40 gram file fıstık
- 85 gram kepekli un
- 150 gram un
- 100 gram esmer toz şeker
- 100 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 40 gram yulaf
Ayvalı crumble tarifi Nasıl yapılır?
Toz şeker ve suyu bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyene kadar kaynatın.
Limon suyu, yıldız anason ve tarçını ekleyip altını kısın. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardığınız ayvaları küp küp doğrayıp kaynayan şerbete ekleyin.
Ayvaları yumuşayıp şerbeti çekene kadar pişirip ocaktan alın. Ilınınca buzdolabına alın.
Crumble için file badem, file fıstık ve unları geniş bir karıştırma kabında harmanlayın.
Toz şekeri, tereyağını ve yumurtayı ilave edip bir mikser yardımıyla çırpın.
Yulafı ekleyip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Fırına dayanıklı servis kaplarını tereyağı ile yağlayın. Kapların 3/4’ünü ayvalı harç ile doldurun.
Üzerine crumble karışımından yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip ılık servis yapın.