GeriEt Yemeği Tarifleri Ayva gallesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ayva gallesi tarifi

Ayva gallesi tarifi

Et ile ayvanın buluştuğu farklı bir tarif denemeye ne dersiniz? Ayva gallesi, Amasya mutfağının yöresel bir lezzeti. Tercihe göre ayva yerine kuru kayısı veya erikle de hazırlanabilir. Sofranızda farklı bir tarife yer vermek isterseniz, ayva gallesi tarifine mutlaka bir şans vermelisiniz. Eğer denemek isterseniz, ayva gallesi yapımı ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet ayva
  • 200 gram nohut
  • 500 gram koyun eti
  • 4 su bardağı su
  • 250 gram toz şeker

Ayva gallesi tarifi Nasıl yapılır?

Nohut ve eti düdüklü tencerede haşlayın.

Et pişince soğumaya bırakın.

Ardından eti kemik ve yağ kısımlarından ayırıp kuşbaşı doğrayın.

Ayvaları da etlerle aynı boyda doğrayın.

Doğranmış etlerin üzerine ayvaları, nohutları ve et suyunu ekleyin.

Ardından şeker de ekleyerek bir taşım kaynatın.

Ilık olarak servis edin.

Afiyet olsun...