GeriHamur İşi Tarifleri Atıştırmalık mantı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Atıştırmalık mantı tarifi

Atıştırmalık mantı tarifi

Lezzetine doyulmayan, geleneksel bir yemek olan mantı akşam yemeklerinizde sofralarınızı süsleyecek!

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 orta boy küp küp doğranmış soğan
  • 3 yemek kaşığı su
  • Aldığı kadar un
  • Zeytinyağı
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Sos için malzemeler
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Kızartmak için ayçiçek yağı

Atıştırmalık mantı tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir kapta yumurta, süt ve suyu karıştırın. Azar azar un katarak hamur haline getirin. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 15 dakika kadar bekletin. Bir tavada soğanı kavurun, kıymayı, baharatları ve tuzu ekleyin. Kıymayı, tam pişmeden ocaktan alın. Hamuru açın, bir çay bardağının ağzıyla kesin. İçine, etli karışımdan bir çay kaşığı kadar koyun. Hamuru ikiye katlayın ve kenarlarını yapıştırdıktan sonra hamuru iki ucundan ters çevirerek birleştirin. Derin bir tavada veya fritözde yağı kızdırın. Hazırladığınız mantıyı içinde kızartın. Sos için, tüm malzemeleri karıştırın, mantıyı sosla birlikte servis yapın.