GeriEt Yemeği Tarifleri Aşur tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aşur tarifi

Aşur tarifi

Aşur ya da aşür, Hatay mutfağına ait bir yemek. Buğday ve dana etiyle yapılan ve dövme diye de anılan aşur için bir nevi keşkek desek yanlış olmaz. Buğdayın uzun uzun pişirildikten sonra ezilmesiyle elde edilen aşuru siz de mutlaka denemelisiniz. Çok beğeneceğinizden eminiz…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram yağsız dana eti
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 5 su bardağı su
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz

Sosu için:

  • Kimyon
  • Tereyağı

Aşur tarifi Nasıl yapılır?

Kimyon ve tereyağı hariç tüm malzemeleri düdüklü tencereye koyun.

Kaynamaya başlayınca altını kısıp etler iyice pişene dek 1,5 saat kadar pişirin.

Pişen eti tencereden alıp çatalın ucuyla didikleyerek liflerine ayırın ve yeniden tenceredeki malzemeye ekleyin.

Buğday ve et karışımı bir tahta kaşık yardımıyla iyice dövün ve kaynaşmalarını sağlayın.

Yemeğinizi tabaklara bölüştürün.

Üzerine kızgın tereyağında çevirdiğiniz kimyonu gezdirip servis edin. Afiyet olsun!